Designad belysning
Designad belysning

I de flesta av våra hem är det idag otroligt viktigt att allt är skapat i harmoni med varandra. Det är också, för många människor, viktigt att ha ett modernt hem med moderna möbler samt effektiva hushållslösningar. När det gäller moderna hem handlar allting idag om design. Vad är modernt? Ja, det är en fråga som kan vara mycket individuellt. Generellt sett är det mycket futuristiska modeller av allt från möbler till belysning. När det sedan gäller de olika materialen som idag används, är detta mycket krom, glas, olika metaller samt äkta ädelträ. Hu, ja nu förstår du genast hur dyrt det kan bli att ingå en kapplöpning med grannen om det modernaste och stiligaste hemmet. Så, välkommen i Hi-So klubben för dig med en budget.

Designat hem till en lägre kostnad

Faktum är att du som tänker på ett smart sätt kan komma undan riktigt billigt när du vill skapa ett modernt hem med snygg design. Rakt av så behöver inte allt vara äkta. Det behöver heller inte vara signerat av någon välkänd formskapare. Vinet blir liksom inte bättre om du dricker det i ett Orreforsglas, eller om du köper ett paket med vinglas i livsmedelsbutiken. Du som är smart när det gäller ditt hem, går exempelvis till välkända IKEA. Ja, du får själv montera dina möbler, men du får ett bättre pris för modern design och en godtagbar kvalitet. Helt enkelt sparar du pengar.

Då blir det också tråd och nålar över till hemmets belysning. Att välja rätt belysning är också något som kan göra ditt hem mycket vackert. Här är det då kanske inte heller dags att inhandla det dyraste. Den viktigaste belysningen i ditt hem kommer att vara takbelysningen. En taklampa kan vara dyr (se snygga Gross Grande på Ljustema) när du vill ha form och design på den. I det fallet kan du istället välja det som kallas för tak plafonder. På så sätt kommer du oftast ned i pris och får mera pengar över att köpa dekorativ belysning för också. Faktum är att du som följer alla de råd du tagit del av i denna artikel kan spara massor av tusenlappar och få ett modernt och trendigt hem som kan mäta sig med din granne, Detta utan att du hamnade på fattighuset.

Spara energi vid valet av belysning

Även om det enbart gäller design och form på modern belysning, är detta enbart något som är till för ögat. Här är det också mycket viktigt att tänka på något annat. I det fallet handlar det om vår sköra miljö och att vara med att slå ett slag för att rädda moder jord. När du nu skapar ett harmoniskt liv i ditt hem, så ska du inte glömma bort att spara på energin. I det fallet väljer du LED-lampor. Detta kommer inte enbart att spara energi. Det kommer också att vara bra för din budget då du får en lägre elkostnad.