Moderna mobiltelefoner
Moderna mobiltelefoner

Samsung på toppen i mobilvärlden

För ganska många år sedan låg Nokia högst upp på listan när det handlade om mobiltelefoner. Då ansågs de vara av högsta kvalitet och vara försedda med de bästa funktionerna för alla användare. Detta var innan de sålde av sitt varumärke till Microsoft, vilket i stort sett ledde till att de föll från kunglighet till att vara en bonde på mobilmarknaden. Nu har istället Samsung slagit sig upp till toppen och är mer eller mindre det mest omtyckta och populära märket på marknaden. Kanske är detta inget uppseendeväckande, utan så är det även med mycket annat när det handlar om funktioner, design och formgivning. Det är en förgänglig och förrädisk marknad som kan straffa även den bäste.

Är det då något som är speciellt med Samsung och deras mobiler samt surfplattor? Ja, det första skulle kanske kunna vara att de har ett brett utbud, som gör att det faktiskt finns en mobil eller en surfplatta som passar alla. Något annat är att de faktiskt också har en fantastisk design på sina mobila enheter. Detta är då något som de var först med, och som numera många andra tillverkare har tagit fasta på. Dock ser det inte ut som de skulle nå samma status på den mobila marknaden. Kanske är det då så att kombinationen kvalitet och design är det som gör Samsung till det varumärke de har blivit.

Är det något speciellt som utmärker en mobil från Samsung?

Att det skulle vara något som utmärker en mobil tillverkad av Samsung, är naturligtvis något som är helt sant. I första hand handlar detta då om själva användarvänligheten som gör att alla enkelt kan förstå dessa mobiler. Det andra det handlar om är kvaliteten. Även om du hör att Samsung fått återta en del modeller på grund av fel och brister, så gör de detta på ett sätt som gör att minimal skada på varumärket uppstår. Det som verkligen är pricken över i, är att de egentligen har en design som inte “syns”. Att på ett professionellt sätt skapa ett varumärke med en omtyckt design som knappt är synbar, är förmodligen det som gjort Samsung så stora som de är idag.

Konsten att skapa färg och form

När en användbar produkt idag ska skapas, så är det mycket viktigt att ha en bra design och formgivning. Här ska detta vara något som inte påverkar det sätt den används på och den enkelhet som ska finnas i alla funktioner. Just här har Samsung verkligen lyckats skapa tilltalande produkter som smälter samman med handen som använder dem och själva användaren. På så sätt har ett varumärke skapats som passar för alla. Detta är något som alla tillverkare av produkter borde se till och något som kan vara nyckeln till framgång för många tillverkare. Enkelheten är oftast den största faktorn när det gäller att skapa en produkt som verkligen ser bra ut.