TV-spel och formgivning
TV-spel och formgivning

Är det viktigt hur en konsol ser ut?

Ja, tidigare fanns det i alla fall ett namn som användes och då kallades det för TV-spel. Idag är det inte säkert att detta namn längre används. Det handlar då om alla de olika spelkonsoler som finns på marknaden. Här är de två största i dagsläget Playstation och Microsoft Xbox. Dessa har nu funnits under många år och slagit ut nästan alla de andra märken och modeller som tidigare var stora. I det fallet talas det då om Nintendo och SEGA, som en gång i tiden var de största inom TV-spelsindustrin. Något som ser ut att ha vandrat in på denna marknad är också formgivning. Idag ser det ut som ett TV-spel måste vara häftigt, tufft och modernt i sin design för att tilltala spelaren.

När du idag kikar på den utveckling som funnits sedan den första boxen med Playstation eller X-box kom ut på marknaden, till de senaste som du köper idag; ja, då kan du enkelt se att detta i mångt och mycket kan jämföras med utvecklingen gällande design på bilar. Alla dessa produkter var tidigare något som har raka, skarpa och kantiga drag i sin design. I det fallet har idag formgivningen av dessa föremål blir mera strömlinjeformad. Detta är då något som anses vara i takt med tiden och också anses vara modern design.

Nintendo – Den populäraste konsolen genom tiderna

När det idag handlar så mycket om formgivning på alla produkter, kan du då snabbt fråga dig om detta är det enda som är viktigt. Svaret på den frågan blir naturligtvis ett rungande nej. I det fallet är det bara att se till Nintendo och deras historiska popularitet. Här skapades en konsol som egentligen inte alls hade någon form och design. I alla fall inte om du ska se till dagens moderna perspektiv. I detta fall var det kvaliteten, spelvärdet och alla de olika speltillverkarna som bidrog till populariteten. Här skapades en spelkonsol som faktiskt än idag har massor med användare över hela världen. Några av de mest odödliga spel som någonsin skapats, finns också till denna konsol. I det fallet var det inte formgivning och design som var det viktigaste.

Vad är det som gör dagens TV-spel populära?

När du ser till formgivningen av dagens moderna och kraftfulla konsoler, som egentligen är en enklare dator, så verkar det mycket som att formgivningen skulle vara mycket viktigt. Kommer detta då att vara något som påverkar vilken konsol som blir valet för de flesta? Nja, även om tillverkaren av dessa vill tro mycket på sin design samt sin tuffa förpackning så kommer inte detta att vara fallet. Här handlar det naturligtvis om spelvärde, spelkänsla samt funktionalitet och vilka spel du gillar att spela. Det viktigaste idag är att konsolerna har kraften och kapaciteten att klara de nya, avancerade spelen som en vanlig PC vanligtvis klarar med enkelhet.