10 skäl varför du ska vara glad för att vara designer
10 skäl varför du ska vara glad för att vara designer

När du börjar på en designkarriär är du full av ambition och förväntan. Men när tristessen med dagliga tidsfrister sätter in, är det lätt att glömma varför du bestämde dig för att vara en i första hand, än mindre uppskattar alla uppgångar av jobbet. Formmuseum.se är här för att påminna dig om 10 skäl att du ska vara glad att vara designer. Det spelar ingen roll om du specialiserar dig i tryckdesign eller webbdesign. oavsett om du gör appar eller fysiska produkter: Dessa universella sanningar om en designers liv och karriär kommer att påminna dig om alla de bra sakerna om ditt jobb.

Så nästa gång du har en omöjlig tidsfrist, eller om du hör någon som säger att deras brorson kan utforma en webbplats för en spottstyver, håll det i åtanke. Ditt jobb äger, och du borde vara glad över det!

01. Du får betalt för att vara kreativ

Den mest uppenbara orsaken att vara glad att du är en designer är att du får betalt för att vara kreativ. Även om ibland design kan vara en processdisciplin, tillåter du dig att böj din kreativitet på en löpande, daglig basis.

02. Du arbetar i ett ständigt föränderligt fält

En av de allra bästa sakerna i designvärlden är att det hela tiden utvecklas och omdefinieras. Däremot utvecklas disciplinen själv inte, vad gäller media som du kommer att hitta dig själv med, men du kommer också att se skift i estetiskt tillvägagångssätt och mode över tiden.

Denna ständiga återuppbyggnad och vilja att prova nya idéer innebär att designers är spännande människor att vara runt. Så varv det!

03. Du påverkar bottenlinjen

Som designer har du ofta uppgift att producera arbete som fungerar som gränssnitt mellan ett företag och sina kunder. Så om du jobbar med en layout för en tidning, skapar en webbplats eller arbetar med industriell design, är du den person som kontrollerar användarens erfarenhet.

Detta kan få en betydande inverkan på företagets prestanda – tänk när det gäller Jonny Ive på Apple eller Dyson-serien av dammsugare. Det är en viktig och oerhört givande position att vara i.

04. Du kan välja dina projekt och klienter (ja, så småningom)

I början måste du acceptera varje skrot av arbete som följer med. Men när du har någon erfarenhet under ditt bälte, borde du kunna manövrera dig själv en position där du kan börja välja och välja både dina kunder och projekt. Det här är en bemyndigande och bekräftande plats att hitta dig själv, så om du inte är där än, det är något att se fram emot. Och om du är, var glad – du har gjort det!

05. Varje dag är annorlunda

Många jobb är “Groundhog Day” löpband som gör att du känner att varje dag är densamma. För design, inte särskilt. I huvudsak kommer varje dag med nya utmaningar, problem att lösa och projekt för att bli kreativa med. Denna ständiga leverans av färskt krav gör det möjligt för ett intressant och stimulerande jobb.

06. Du kan göra en positiv skillnad för världen

Din roll som designer behöver inte vara enbart kommersiell. Dina kunskaper kan också riktas mot altruistiska ändamål och ha en dramatisk inverkan på världen. Ett bra exempel på detta är (RED) -projektet, vilket ger pengar som höjts från märkesvaror till hiv / aids-program i Afrika. Att ge är bra, och som designer är du väl rustad att kunna bidra med meningsfullt.

07. Du får se att människor interagerar med ditt arbete

Som designer kommer du att observera att människor interagerar med ditt arbete regelbundet. Och om det är någon som tittar på en bok du skriver in, eller njut av en webbplats du har utformat, ser ditt arbete i aktion dagligen kan vara både glädjande och motiverande.

08. Du kan arbeta med flexibla timmar

Den här gäller främst frilansdesigners, men om du arbetar för dig själv, eller till och med ibland när du arbetar på kontrakt, kan du välja när och var du ska arbeta. Detta ger ett utmärkt tillfälle att hitta en balans mellan arbete och liv som passar dina omständigheter och behov. Och det betyder också att om du är en nattuggla och kan fungera mer effektivt klockan 11.00 än klockan 11, kan du införliva detta i din arbetsrutin.

09. Du kan skapa din egen specialitet

Oavsett vilket designområde du arbetar med finns det alltid utrymme att utveckla och specialisera inom ditt kompetensområde. Vissa designers fokuserar på en viss stil eller tekniskt arbetssätt – med hjälp av specifika material, ett språkligt tillvägagångssätt eller en begränsad palett. Andra kommer att titta på specifika färdigheter som typografisk teknik eller arbeta med papper i 3D. Som designer finns det ingen gräns för din förmåga att använda din kreativitet för att hitta din egen unika stil, tillvägagångssätt och specialitet.

10. Inspiration är överallt

Mer än kanske med något annat yrke kan designers hitta inspiration och idéer runtom dem. Oavsett om det är en promenad i skogen eller en resa till snabbköpet, kan du hitta former, färger, typ och bildspråk för att inspirera dig överallt du går.